Lyckad säsongspremiär i strålande vårsol

Mitt i Prick i Väst inledde orienteringsskyttesäsongen med tävling i Göteborg

Göteborg-Majorna, Mölndal Outdoor IF och OK Landehof arrangerade den första orienteringsskyttetävlingen 2022.

Tävlingsplats var Öregryte skjutbana i Göteborg. Ett rekordstort intresse och anmälningsrekord till Mitt i Prick i Väst med dryga 60 anmälda och med många nya tävlande till deras första orienteringsskyttetävling gav arrangörerna angenäma problem att lösa.

En smart genomtänkt kombination med ett antal banor för skytte med .22 long och lite fler banor för elektroniskt skytte med Ecoaims löste det hela. Ett bra upplägg för att säkerhetsmässigt kunna ta emot både erfarna skyttar liksom nybörjare i skyttet. 

Tävlingen var en förkortad klassisk distans med punktorientering, liggande skytte, fri orientering och stående skytte för klasserna H/D21, H/D40 och H/D60. En minuts tidstillägg för varje millimeter fel samt två minuters tillägg för varje bom i skyttet.

Ungdomsklasserna H/D12 hade fri orientering, liggande skytte, löprunda och liggande skytte. H/D16 inledde med punktorientering, men där en “korridor” på kartan var inritad som hjälp. 

Resultat: Resultat

Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/39773