Information inför VM Orienteringsskytte i Danmark 2024

Om du aspirerar på en plats i senior- eller juniorlaget så vill vi ha in intresseanmälan senast den 10 Mars. Anmäl dig på enklaste sätt till Ingemar Ericsson eller Johan Eklöv antingen via Messenger, telefon eller e-post.

Allmän information Vi i landslagsledningen hoppas att vinterträningen gått enligt plan och att ni ser fram emot VM som detta år arrangeras i Ulfborg på Jylland i Danmark.

Information angående VM hittar ni på biathlon.dk.

Program:

Tisdag 6/8 Resdag och samling

Onsdag 7/8 Träningsdag – orientering & skytte

Torsdag 8/8 Tävlingsdag – klassiskt

Fredag 9/8 Tävlingsdag – sprint och på kvällen bankett

Lördag 10/8 Tävlingsdag – stafett och därefter hemresa

Uttagningskriterier

Uttagningsperioden räknas från den 10 augusti 2023 fram till sista värdetävlingen innan VM. Som värdetävling avses VM och SM samt deltävlingar i Världscupen och Svenska cupen. Som grund för uttagning utgör de löpare som inför säsongen intresseanmält till landslagsledningen att de vill delta på VM eller JVM. Landslagsledningen har rätt att tillfråga eventuella nya orienteringsskyttar som under uttagningsperioden visar goda resultat om de är intresserade och om intresse finns utgör även de grund för uttagning.

Kriterier för uttagning till senior-VM:

  1. För att bli aktuell ska man ha deltagit i minst fyra värdetävlingar under uttagningsperioden.
  2. Uttagningen till landslaget grundas på resultat gjorda på värdetävlingar i orienteringsskytte under uttagningsperioden. Individuella världsmästare från 2023 är direktkvalificerade om punkt ett är uppfylld.
  3. Landslagsledningen har rätt att göra subjektiv bedömning av löparens möjligheter att lyckas vid VM samt i enskilda fall frångå ovanstående uttagningskriterier.

Uttagningen till VM kommer ske snarast efter sista värdetävlingen innan VM (som programmet ser ut i skrivande stund genomförs den sista värdetävlingen den 21 juli). Svenska Mångkampsförbundet sammanhåller anmälan och gemensamt boende för de som blir uttagna samt står för dessa kostnader.

Kriterier för Junior-VM

För juniorerna är det fri anmälan till Junior-VM, det vill säga ingen uttagning baserad på resultat, och ingen begränsning i antal löpare från Sverige. Svenska Mångkampsförbundet sammanhåller anmälan och boende tillsammans med seniorlaget för de som intresseanmält sig. Förbundet står även för anmälnings- och boendekostnader avseende de som deltagit i minst fyra värdetävlingar under uttagningsperioden. Landslagsledningen har rätt att frångå från ovanstående krav i enskilda fall om vi bedömer att det finns goda skäl för det. Deltagande i Veteran-VM För veteraner är det fri anmälan till Veteran-VM, det vill säga ingen uttagning baserad på resultat, och ingen begränsning i antal löpare från Sverige. Svenska Mångkampsförbundet kommer inte att erbjuda någon samordning av vare sig individuell anmälan, resa eller boende för veteraner detta år. Var och en anmäler sig i stället själva till de individuella tävlingarna samt ordnar resa och boende på plats i Danmark. OBS! De veteraner som vill ingå i ett stafettlag kontaktar Ingemar Ericsson absolut senast den 15 Juni så hjälper landslagsledning till med att matcha ihop och anmäla lämpligt antal lag.

Information om resa och boende för juniorer och seniorer kommer i senare utskick, inriktningen i nuläget är bil/minibuss via Malmö.

Kontaktuppgifter till landslagsledningen:

Ingemar Ericsson 070-508 17 25 ericsson.ingemar@gmail.com

Johan Eklöv 072-711 93 81 johan_eklov@hotmail.com

Simon Jansson Järpling simoncjj@hotmail.com