Antidoping: Läkemedelssök ersätter Röd-gröna listan

https://antidoping.se/om-oss/nyheter/nyheter/ny-soekfunktion-ersaetter-roed-groena-listan

Information från Antidoping Sverige

I förra veckan lanserade vi nya sökfunktionen för läkemedel som går under benämningen Läkemedelssök och som alltså ersätter Röd-gröna listan.

Det nya läkemedelssöket är moderniserat och ligger nu helt integrerat på antidoping.se. Sidan för sökresultatet när man sökt på ett läkemedel har fått ett tydligare utseende med ikoner för om läkemedlet är dopingklassat eller inte inom tävling respektive utanför tävling.

Med hjälp av ett API till FASS läkemedelsdatabas har det blivit enklare för oss att administrera dopingklassning och uppdatera Läkemedelssök när nya läkemedel kommer ut på marknaden. Vi är väldigt glada över att ha fått detta till stånd och vi hoppas att det nu kommer bli ännu enklare för idrottsutövare, ledare och stödpersonal att kolla upp ifall ett läkemedel är dopingklassat.

Antidoping Sverige uppmanar alla SF att gå igenom sina hemsidor och allt material där ni kan tänkas ha information och länk till Röd-gröna listan och uppdatera den till den nya. Eftersom det är ett av våra viktigaste verktyg, så önskar vi att ni sprider nya Läkemedelssök i era kanaler.

Nya läkemedelssök:

https://antidoping.se/lakemedelssok

Nyhet om ny sökfunktion ersätter röd-gröna listan:

https://antidoping.se/om-oss/nyheter/nyheter/ny-soekfunktion-ersaetter-roed-groena-listan

Har ni frågor om antidoping för orienteringsskyttet, kontakta antidopingansvarig Pernilla Sirviö, tel. 072-213 71 97, sirvio75@gmail.com; o_skytte@hotmail.com